15-07-06

summernights....

Afgelopen nacht was het weer raak, voor de 4 x op rij een succesvolle waarnemingssessie achter de rug. Ondanks het feit dat de maan omstreeks 02.00u roet in het eten kwam gooien zijn er toch mooie opnames gemaakt.

Aan de voet van de sterrenwacht was een party aan de gang maar dat kon de pret niet drukken. Het was lekker warm, net niet zwoel, het was helder, er was geen chronisch slaapgebrek.....wat wil een mens nog meer.   Fotograferen, maar!

 

Tijdens de sessie kwamen verschillende mensen een kijkje nemen en dan merk je dat sterrenkunde wel leeft onder de mensen, maar dat er toch nood is aan extra uitleg. Om deze noden te dekken heeft Noorderkroon-Achel besloten om het komende najaar extra aandacht te besteden aan deze ongestelde vraag. We gaan initiatieavonden opstarten, in de hoop meer en meer mensen warm te maken voor deze fascinerende hobby.  Hou deze site in de gaten en dan weet je vanzelf wat, waar en wanneer. Een ding is zeker; iedereen is welkom!

 

zicht op de sterrenwacht, rond de klok van 01.00u  (15s belichting)

 

Zicht op de vijver, aan de voet van de sterrenwacht (zuidelijke richting)

 

Een stukje zomermelkweg boven de sterrenwacht (20s belicht op 1600 ASA F3.5)

Westenlijke horizon vanaf de voet van de sterrenwacht.

Nog een stuk melkweg.......

Spelen met voorgrond geeft heel verrassende beelden.  Maanverlichte bosdreef met sterrenhemel en lichtende nachtwolken. (Fuji FinePi S3 Pro  1600 ASA F3.5 17mm 20 seconden belichtingstijd)

Als afsluiter: het sterrenbeeld Noorderkroon door de kruin van de bomen. Van een omkadering gesproken!

14:31 Gepost door LBe in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |