04-03-06

Nationale sterrenkijkdagen 2006

Vrijdagavond, 20.00u. Het zag er niet al te schitterend uit, een licht bewolkte hemel en een dreigende mist. Toch besloten om de 15 cm lenzenkijker op te stellen op de toren en het waarnemen te starten. Onmiddellijk na de start trok de hemel quasi dicht en hebben we even

afgewacht: de juiste beslissing, want eerst heel twijfelachtig maar toch, de hemel trok open. We hebben enkele groepen bezoekers mogen ontvangen die gretig door de kijker gekeken hebben naar de maan, Saturnus, Orionnevel, open sterrenhopen, bolhopen, satellieten en dies meer.

Het lijkt wel traditie, maar ook deze keer hadden we weer internationaal gezelschap. Er waren bezoekers die (net uit het vliegtuig) vanuit Noorwegen naar onze sterrenwacht kwamen, bezoekers vanuit Zonhoven, Bocholt, Hamont,…. Tijdens het waarnemen kwamen vragen van alle kanten. Gesprekken zoals hoe je moet kijken, wat je kan verwachten, wat je ziet, wat een kring kan bieden, etc., het was er allemaal! Wat opviel ,deze keer, was dat de bezoekers die we mochten ontvangen langer dan gebruikelijk op de toren bleven en samen met ons deze eerste nationale kijkavond tot een succes maakten. De publicaties die VVS ons ter beschikking werden gretig meegenomen.

We sloten af met een frisse pint in de taverne en keerden huiswaarts rond de klok van 00.30u. Op dat moment zat de hemel potdicht. Even afwachten wat zaterdag zal brengen (mocht de hemel dicht zitten (laat ons hopen van niet), we hebben nog steeds een vervangprogramma ter beschikking).

 

Morgen zal ik een verslag van de tweede dag toevoegen. Ben je geintereseerd, kom dan zeker langs! Het is altijd de moeite.

 

 

01:20 Gepost door LBe | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

nationale sterrenkijkdagen 2006 Bedankt aan alle deelnemers en aanwezige leden die van deze eerste dag een succes maakten. Een speciaal woord van dank aan Jan Hermans voor het correct bedienen van de kijker.

Mvg
LBe

Gepost door: lambert belien | 04-03-06

Lid VVS, lid van Noorderkroon, lid van Aquila, Wist niet dat jullie een Website hebben. Gewoon prachtig.
Aquila is er nu ook mee van start gegaan.
Doe iedereen de groeten,vooral op sterrenkundig gebied.
Zie jullie op de uitstap op 08 april.
Herman Lehaen.

Gepost door: Lehaen Herman | 09-03-06

De commentaren zijn gesloten.